kasvatus laitumella 918x158

Ajankohtaista - Jalostus

17.7.2018 Käytätkö isää vai poikaa – ajatuksia perinnöllisestä edistymisestä

Varsat syntyvät, orivalintoja pohditaan ja uudet ikäluokat saapuvat radoille. Kesä on hienoa hevosurheiluaikaa! Mutta mitä tarkoitetaan perinnöllisellä edistymisellä, mitä keinoja meillä on nopeuttaa sitä ja varmistaa, että omat kasvattimme vievät rotua eteenpäin? Miten maksimoidaan todennäköisyys uuden sukupolven tähden syntymiseen?

Lue lisää


12.7.2018 Suomenpienhevosyhdistyksen vuosittainen kaikille suomenhevosille avoin show-näyttely pidetään Kouvolassa 12.8.

Näyttelyn ilmoittautuminen on käynnissä 15.7. saakka osoitteessa www.suomenpienhevonen.fi.

Lue lisää


12.7.2018 Viranomaisvaatimukset edellyttävät voimassaolevaa vientisertifikaattia Suomeen tuoduilta ravihevosilta

Täyttääkseen viranomaisvaatimukset Suomeen tuotujen hevosten tulee olla pysyvästi rekisteröity Suomen Hippoksen rekisteriin. Vaihtoehtoisesti ulkomaan rekisterissä olevilla lämminverisillä ja kylmäverisillä ravihevosilla tulee olla voimassa oleva väliaikainen sertifikaatti Suomeen.

Lue lisää


11.7.2018 Ratsujen ja ponien näyttelykausi jatkuu elokuussa

Syksyn näyttelykausi käynnistyy elokuun 4.-5.päivä Ypäjällä Kansallisessa poninäyttelyssä. Tamma- ja varsanäyttelyiden lisäksi syksyllä järjestetään ratsuhevosille ja ratsuponeille avoin kolmevuotistesti sekä tammatesti Kuopiossa ja Ypäjällä.

Lue lisää


3.7.2018 Lähes 20 hevosen WFFS-geenitestitulokset ilmoitettu Hippokseen

Warmblood Fragile Foal Syndrome, WFFS, on hevosella kehon kudoksiin vaikuttava sairaus. WFFS on resessiivisesti eli piilevästi periytyvä ominaisuus, mikä tarkoittaa, että yksilö voi olla geenin kantaja, mutta sairaus ei itse yksilössä näy ulospäin.

Lue lisää


25.6.2018 Kansallisen Poninäyttelyn viimeinen ilmoittautumispäivä 25.6.

Ypäjällä 4.-5.8.2018 järjestettävän Kansallisen Poninäyttelyn ilmoittautuminen päättyy 25.6. Kaikkien luokkien ilmoittautumiset tapahtuvat Heppa-järjestelmän kautta. Rotukehien ja näyttelyluokkien ilmoittautuminen löytyy kalenterin kohdasta ”Muut tilaisuudet”. Rotunäyttelyyn ja käyttöluokkiin osallistuminen maksetaan ennakkoon ilmoittautumisajan loppuun mennessä. Tarkemmat maksuohjeet löytyvät kutsusta . Käyttöluokkiin ilmoittautuessa tulee huomioida, että saman ponin kaikki luokat tulee ilmoittaa samanaikaisesti. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostilla osoitteeseen jilmot@poninayttely.com 2.7.2018 asti korotetulla osallistumismaksulla.

Lue lisää

Uutiset sähköpostiin?

Haluatko Hippoksen uutiset sähköpostiisi? Valitsemalla allaolevasta valikosta sinua kiinnostavat aiheet, saat ajankohtaiset uutiset aiheesta suoraan sähköpostiisi. Lisäksi lähetämme kuukausittaisen yhteenvedon raviurheilun, hevoskasvatuksen ja hevosenomistamisen ja koko hevosalan ajankohtaista asioista. Uutispalvelu on ilmainen. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Postituslistat


Sähköpostiosoitteesi :

 
Tulosta sivu