kasvatus laitumella 918x158

Ajankohtaista - Jalostus

22.5.2018 Kasvattajapalkinnot maksetaan toukokuussa - maksuun tulossa ennätyksellinen summa

Ravihevosten kotimaiset ja ulkomaiset kasvattajapalkinnot vuodelta 2017 maksetaan toukokuussa. Tarkka maksupäivämäärä vahvistetaan, kun maa- ja metsätalousministeriö myöntää tuen kasvattajapalkintojen maksua varten. Kasvattajapalkintoja tulee maksuun ennätyksellinen summa, yli 2,1 miljoonaa euroa yli 1600 kasvattajalle. Kasvattajapalkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta.

Lue lisää


21.5.2018 Oriin Armed Hall jälkeläisten kilpailuoikeuksiin tiedustellaan poikkeuslupaa Euroopan raviliiton kokouksessa

Suomen Hippoksen hallitus teki 20.4.2018 kokouksessaan päätöksen oriin Armed Hall jälkeläisten ja näiden jälkeläisten kilpailuoikeuksien poistamisesta. Taustalla on Euroopan raviliiton (UET) päätös vuodelta 2006, jolloin oriin oma kilpailuoikeus on poistettu. Oriilla ei myöskään ole siitosoikeutta UET-maissa. Perusteena UET:n päätökselle on se, että ori on syntynyt USA:ssa emänsä toisena alkiona vuonna 2002 ja vain tamman vuoden ensimmäinen alkiovarsa voidaan rekisteröidä kilpailuoikeudella.

Lue lisää


20.5.2018 Hyvin liikkuvia nuoria ratsuhevosia Kasvattajapäivillä Ypäjällä

Nuorten ratsuhevosten näyttelyn Kasvattajapäivien kärkikolmikko valitaan ikäluokkien parhaista. Tänä vuonna Ypäjällä esitettiin lähes neljäkymmentä 1-3 -vuotiasta ratsuhevosta ja -ponia.

Lue lisää


19.5.2018 Ratsuhevoskasvatuksen superviikonlopun ensimmäinen päivä päättyi oriin Pin Rock's Mikado palkitsemiseen

Welsh part-bred ori Pin Rock's Mikado (Flora's Hof Magic) tarjottiin suomalaisen ratsuponin kantakirjaan lauantaina Ypäjällä. Ori hyväksyttiin SRP-kantakirjan I jalostusluokkaan.

Lue lisää


17.5.2018 Nyt kannattaa suunnata kohti Ypäjää – Ratsuhevoskasvatuksen superviikonloppu edessä!

Ratsuhevoskasvatuksen superviikonloppu starttaa Hevosopistolla lauantaiaamuna 19.5. klo 9.30. Viikonlopun aikana Ypäjä-hallissa esiintyy lähes seitsemänkymmentä nuorta hevosta, joten vauhtia ja kiinnostavaa katseltavaa on varmasti tarjolla myös yleisölle.

Lue lisää


15.5.2018 Käy kurkkaamassa Heilan video - näin käytät jalostusjärjestelmää

Heila on jalostusjärjestelmä hevoskasvatuksen työvälineeksi ja jalostusvalintojen tueksi. Suomen Hippoksessa kehitetty Heila-jalostusjärjestelmä edustaa suomalaista innovaatioteknologiaa parhaimmillaan. Täysin samanlaista sovellusta hevosjalostuksen tueksi ei ole muualla maailmassa. Katso videolta kuvan alla miten helppoa Heilaa on käyttää.

Lue lisää


4.5.2018 Suomen Hippoksen hallituksen päätös oriin Armed Hall jälkeläisistä

Suomen Hippoksen hallitus käsitteli kokouksessaan 20.4.2018 oriin Armed Hall jälkeläisten kilpailuoikeuksia. Armed Hall on virheellisesti rekisteröity 2014 Suomeen Virossa tehdyn vientisertifikaatin mukaisesti. Armed Hallia on käytetty siitokseen ja sille on merkitty jälkeläisiä Heppa-tietokantaan vuosina 2010-2017.

Lue lisää


3.5.2018 Kansallisen Poninäyttelyn ilmoittautuminen avautunut

Ypäjällä 4.-5.8.2018 järjestettävän Kansallisen Poninäyttelyn ilmoittautuminen on nyt avattu. Lauantaina ovat vuorossa nuorten ponien rotunäyttelykehät, Suomen Hippoksen kehä nuorille poneille sekä käyttöluokista ratsastus, ajo, ohjasajo ja poniagility. Sunnuntaina vuoron saavat vanhemmat ponit sekä käyttöluokissa handlerit.

Lue lisää


Muistathan ilmoittaa varsan syntymästä

Kevät ja kesä ovat varsojen syntymisen aikaa. Kasvattajan tulee muistaa ilmoittaa iloisesta tapahtumasta myös rekisterin pitäjälle, jotta varsan lainmukainen rekisteröinti saadaan aloitettua. Kun varsan syntymästä ilmoitetaan kuukauden sisällä, on varsan rekisteröintihinta edullisin. Myöhemmin ilmoitetuista varsoista peritään korotettu rekisteröintimaksu.

Lue lisää


25.4.2018 Valtakunnallinen työmestaruuskilpailu Kajaanissa Kainuun raviradalla 9.6.2018

Valtakunnallinen työmestaruuskilpailu järjestetään lauantaina 9. kesäkuuta Kajaanissa Kainuun Raviradalla. Osallistumisoikeus on jalostusarvostelussa hyväksytyillä suomenhevosoriilla ja -tammoilla.

Lue lisää


Seuraavat
Uutiset sähköpostiin?

Haluatko Hippoksen uutiset sähköpostiisi? Valitsemalla allaolevasta valikosta sinua kiinnostavat aiheet, saat ajankohtaiset uutiset aiheesta suoraan sähköpostiisi. Lisäksi lähetämme kuukausittaisen yhteenvedon raviurheilun, hevoskasvatuksen ja hevosenomistamisen ja koko hevosalan ajankohtaista asioista. Uutispalvelu on ilmainen. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Postituslistat


Sähköpostiosoitteesi :

 
Tulosta sivu