kasvatus laitumella 918x158

Ajankohtaista - Jalostus

Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten näyttelypalkkioita maksettu

Näyttelypalkkiot ovat yksi osa hevoskasvatukseen kohdennettavaa tukea, joka maksetaan Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta.

Lue lisää


8.11.2018 Kasvattajapäivät uudistuu - kaksi karsintaa ja finaali Pornaisissa 31.5.

Perinteisesti toukokuussa järjestettävä nuorten ratsuhevosten ja -ponien näyttelytapahtuma, Kasvattajapäivät, uudistuu merkittävästi tulevana vuonna. Luvassa on karsinnat kahdella paikkakunnalla ja finaali kansainvälisen Tulevaisuuden Toivot & Tähdet IV –tapahtuman yhteydessä Pornaisissa ensi keväänä 31.5.2019.

Lue lisää


5.11.2018 Uudet hevoskasvattajat –hanke tarjoaa kaksi koulutuspäivää marraskuussa

Uudet hevoskasvattajat on kotimaisen hevoskasvatuksen vuonna 2017 startannut koulutushanke, jonka tavoitteena on tarjota neuvontaa ja koulutusta alan ammattilaisten johdolla.

Lue lisää


27.10.2018 Sweetheart oli Laatuarvostelun paras

Holsteinertamma Sweetheart valittiin Laatuarvostelun parhaaksi estehevoseksi keskiarvolla 8,33 Ratsastuskeskus Ainossa.

Lue lisää


23.10.2018 Tule kehittämään kotimaista ratsuhevoskasvatusta - vastaa FWB-kantakirjan markkinatutkimukseen

FWB:n eli suomalaisen lämminverisen ratsuhevosjalostuksen tavoitteena on kasvattaa suorituskykyisiä urheiluhevosia, jotka tyypiltään, rakenteeltaan ja liikkeiltään sopivat ratsastuksen eri lajeihin. FWB-hevosen tunnettuuden lisääminen on nostettu tärkeäksi asiaksi kasvattajien kanssa käydyissä keskusteluissa.

Lue lisää


23.10.2018 Estehevosten Laatuarvostelu tulevana lauantaina 27.10. Ratsastuskeskus Ainossa

Vuoden 2018 estehevosten Laatuarvostelutapahtuma järjestetään Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä lauantaina klo 14.00 alkaen.

Lue lisää


22.10.2018 Haemme jalostuspalveluihin äitiyslomasijaista

Työtehtäviisi kuuluu ratsuhevosten ja ponien rekisteröintiin sekä jalostusohjelmiin liittyvät tehtävät.

Lue lisää


19.10.2018 Suomenhevosten alasajo Hevosopistolla ei ole Suomen Hippoksen tahtotilan mukainen

Perjantaina 19. lokakuuta Hevosurheilulehdessä julkaistussa artikkelissa kerrotaan Hevosopiston linjauksesta ajaa voimakkaasti alas suomenhevosten määrää. Suomen Hippos on yksi Hevosopiston omistajatahoja, mutta suomenhevosten ja suomenhevoskasvatuksen poistaminen Hevosopistolta ei ole Suomen Hippoksen linjausten mukainen. Suomen Hippos edellyttää asian jatkokäsittelyä Hevosopiston hallituksessa.

Lue lisää


19.10.2018 Onko tallissasi ulkomaan rekisterissä oleva hevonen?

Viranomaisvaatimukset edellyttävät voimassaolevaa vientisertifikaattia Suomeen tuoduilta ravihevosilta. Täyttääkseen viranomaisvaatimukset Suomeen tuotujen hevosten tulee olla pysyvästi rekisteröity Suomen Hippoksen rekisteriin. Vaihtoehtoisesti ulkomaan rekisterissä olevilla lämminverisillä ja kylmäverisillä ravihevosilla tulee olla voimassa oleva väliaikainen sertifikaatti Suomeen.

Lue lisää


Suomen Hippos vahvasti mukana HIHSissä - tule tapaamaan Nina Fagerströmiä hevoskasvatuksen merkeissä

Ratsastajien vuoden tärkein tapahtuma, 5* HIHS täyttää Helsingin Jäähallin keskiviikosta alkaen sunnuntaihin asti. Suomen Hippos on vahvasti mukana HIHSissä koko viikonlopun ajan: Hippoksen standillä voi tutustua myynnissä oleviin FWB-hevosiin ja siinä voi kätevästi hoitaa esim omistajanvaihdoksen tai tietokantamerkinnän.

Lue lisää

Uutiset sähköpostiin?

Haluatko Hippoksen uutiset sähköpostiisi? Valitsemalla allaolevasta valikosta sinua kiinnostavat aiheet, saat ajankohtaiset uutiset aiheesta suoraan sähköpostiisi. Lisäksi lähetämme kuukausittaisen yhteenvedon raviurheilun, hevoskasvatuksen ja hevosenomistamisen ja koko hevosalan ajankohtaista asioista. Uutispalvelu on ilmainen. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Postituslistat


Sähköpostiosoitteesi :

 
Tulosta sivu