kasvatus laitumella 918x158

Ajankohtaista - Jalostus

18.9.2018 Uudistettu Laatuponikilpailu oli menestys

Suomen Welsh- ja Cob-yhdistyksen vuoden 2018 Laatuponikilpailu järjestettiin viime viikonloppuna Aulangon ratsastuskoululla. Kilpailuun voivat osallistua puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaisesti polveutuvat puhdasrotuiset ponit, welsh part bred-ponitratsuponit ja vuonohevoset. Lauantaina olivat vuorossa 2-3-vuotiaat, ja sunnuntaina 4-5-vuotiaat ponit.

Lue lisää


13.9.2018 Kiuruveden orinäyttely peruttu

Kiuruveden orinäyttely 9.-10.10. on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Lue lisää


13.9.2018 Tervetuloa vuoden suurimpaan ravihevosvarsojen huutokauppaan huomenna 14.9.

Varsahuutokauppa järjestetään tänä vuonna 11. kertaa Ypäjän Hevosopiston tiloissa ja myynnissä on 90 laatuvarsaa.

Lue lisää


Laatuponikilpailu ensi viikonloppuna Aulangolla

Welsh-poni ja Cob –yhdistyksen järjestämä Laatuponikilpailu järjestetään ensi viikonloppuna 15.-16.9. Aulangon ratsastuskeskuksen upeissa maisemissa. Kilpailuun on ilmoittautunut 65 ponia. Lauantaina 2- ja 3-vuotiaat ponit kilpailevat Junior Champion –tittelistä, ja sunnuntaina 4-5-vuotiaat kilpailevat askellaji-, este- ja ajochampion titteleistä.

Lue lisää


11.9.2018 Tervetuloa Hippoksen palvelupisteelle Ypäjän Varsahuutokauppaan perjantaina 14.9.

Perjantain Varsahuutokaupassa on Hippoksen palvelupiste, johon olet tervetullut juttelemaan hevoskasvatukseen, jalostukseen, rekisteröinteihin ja muihin ajankohtaisiin aiheisiin liittyvistä asioista. Voit testata Heila-jalostusjärjestelmää ja hoitaa esimerkiksi omistajanvaihdokset ja muut Hippos-asiat. Paikalla sinua auttavat jalostusjohtaja Minna Mäenpää ja jalostusinformaatikko Susanna Back. Voit myös osallistua arvontaan, todella hyvä palkinto arvotaan tunnin välein klo 18 alkaen! Hippoksen palvelupisteen löydät Ypäjä hallin sisääntuloaulasta. Tervetuloa!

Lue lisää


10.9.2018 Tämä viikko aikaa ilmoittaa oriiden astutukset - ilmoittamisaika päättyy 15.9.

Sekä jalostukseen hyväksyttyjen että hyväksymättömien oriiden astutukset tulee ilmoittaa astutusvuoden syyskuun 15. päivään mennessä. Jalostukseen hyväksyttyjen oriiden oriinpitäjille voidaan myöntää oriinpitäjätunnukset, jolloin oriinpitäjä pääsee merkitsemään astutustiedot suoraan Heppa-järjestelmään. Astutustiedot voi ilmoittaa myös vanhaan tapaan toimittamalla oriin astutusluettelo oman alueen hevosjalostusliittoon 15.9. mennessä. Myös jalostusarvostelemattomien oriiden (esim. kotisiitokset) astutustiedot tulee toimittaa kirjallisesti oriinpitäjän oman alueen hevosjalostusliittoon 15.9. mennessä.

Lue lisää


5.9.2018 Suomenhevosen päivää vietetään 6.9. - monipuolisen rodun suosio kasvussa

Suomenhevosen päivää vietetään torstaina 6.9. Suomenhevonen on ainoa alkuperäinen Suomessa kehitetty hevosrotu. Suomenhevonen on erityisen monipuolinen hevosrotu, sitä käytetään muun muassa ravi-, ratsastus- ja työkäyttöön. Rodun suosio harraste- ja urheiluhevosena on kasvanut jatkuvasti.

Lue lisää


4.9.2018 Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten orinäyttely Kiuruvedellä 9.-10.10. - ilmoittautuminen päättyy 12.9.

Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten orinäyttely järjestetään Kiuruvedellä 9.-10. lokakuuta. Ilmoittatuduthan näyttelyyn 12.9. mennessä.

Lue lisää


3.9.2018 Juoksijasuunnan ori Laaksolan Kunkku voitti Valtakunnallisen varsanäyttelyn 2-vuotiaiden suomenhevosvarsojen finaalin

Sunnuntaina arvosteltiin 19 varsaa, joista viisi selvitti tiensä finaaliin. Suomen Hippoksen puheenjohtajatuomari Heidi Sihvo kommentoi voittajaa: - Tämä ori on urheilullinen hevonen joka liikkuu hyvin. Hän jatkaa: - Näyttelyssä oli mukana hyvä määrä varsoja ja ne olivat pääsääntöisesti hyvin valmisteltuja. Kaikki esitetyt varsat olivat hyväkuntoisia.

Lue lisää


1.9.2018 Juoksijasuunnan ori Salamyhke voitti ykköspalkinnion Valtakunnallisessa varsanäyttelyssä 1-vuotiaiden suomenhevosten luokassa

Päivän viimeisenä näyttelykehään astellut suomenhevosvarsa Salamyhke (i. Ponnen Aatos, e. Salaisuus Rok, ei. Saran Salama)korjasi potin kotiin voittamalla ykköspalkinnon 1-vuotiaiden sh-varsojen luokassa.

Lue lisää


Seuraavat
Uutiset sähköpostiin?

Haluatko Hippoksen uutiset sähköpostiisi? Valitsemalla allaolevasta valikosta sinua kiinnostavat aiheet, saat ajankohtaiset uutiset aiheesta suoraan sähköpostiisi. Lisäksi lähetämme kuukausittaisen yhteenvedon raviurheilun, hevoskasvatuksen ja hevosenomistamisen ja koko hevosalan ajankohtaista asioista. Uutispalvelu on ilmainen. Voit poistua listalta milloin tahansa.

Postituslistat


Sähköpostiosoitteesi :

 
Tulosta sivu