silmä ratsu 918x158

Nuorten siitostammojen laatupalkinto

Laatutammojen palkitsemisperusteet muutettiin 2010 enemmän nuoria tammoja suosivaksi ja jalostusvaliokunnan kokous 7.2.2014 on tarkentanut sääntöä. Suurin uudistus koskee ikäluokan suurkilpailufinaaleihin selviytyneitä tammoja, joilla on mahdollisuus palkintoon, vaikkei indeksiluku olisikaan riittävän korkea. Muutokset astuvat voimaan vuonna 2014 astutetuista tammoista alkaen.


Parhaiden nuorten siitostammojen laatupalkinto on tarkoitettu suomalaisen ravihevoskasvatuksen edistämiseen ja jalostustason parantamiseen. Palkinto maksetaan suomenhevos- ja lämminveritammojen Suomessa rekisteröityjen varsojen kasvattajille. Ikäluokkafinalistien palkinto on tarkoitettu nopeuttamaan sukupolvikiertoa, ja saamaan lahjakkaat tammat aikaisemmin siitokseen.


Palkinto maksetaan ensisijaisesti tammoille, jotka ovat selviytyneet ikäluokan suurkilpailufinaaleihin ja suomenhevostammat varsovat 3-8 -vuotiaina ja lämminveritammat varsovat 3-6 -vuotiaina.  Näille tammoille palkinnon suuruus on 1 000 euroa. Ikäluokkakilpailujen finalisteille laatupalkinto voidaan maksaa tällä perusteella yhden kerran.


Ikäluokkakilpailut ovat suomenhevosilla: Kriterium, Oulu Express, Pikkupelimanni, Derby ja Villinmiehen Tammakilpailu.


Ikäluokkakilpailut lämminverisillä ravihevosilla ovat: Kriterium, Tammakriterium, Oulu Express, Derby, Tammaderby, Kuopio Stakes, Villinmiehen Tammakilpailu sekä Kasvattajakruunun 3- ja 4-vuotiaiden finaalit.


3 - 8 -vuotiaina varsoneille suomenhevostammoille ja 3 - 6 -vuotiaina varsoneille lämminveritammoille maksetaan määrärahan puitteissa 500 euron suuruinen palkinto jalostusindeksin osoittamassa paremmuusjärjestyksessä. Indeksi lasketaan varsomisvuoden lopussa. Kokonaisindeksin ollessa sama järjestyksen ratkaisee tamman ennätyksen indeksi. Tamma voi saada laatupalkinnon indeksin perusteella korkeintaan kaksi kertaa.


Palkinto maksetaan pääsääntöisesti kilpailleille tammoille. Kilpailematon varsonut suomenhevostamma voi saada palkinnon 3-4 –vuotiaana jos sen jalostusindeksi on 120 tai yli. Kilpailematon varsonut lämminveritamma voi saada palkinnon 3-4 –vuotiaana jos sen jalostusindeksi on 120 tai yli.

 

Jalostusvaliokunta 7.2.2014Suomen Hippos ry - Jalostuspalvelut

Lehmusvaara Soila

Suomenhevosten rekisteröinti, sh- ja lv-tamma- ja varsanäyttelyt, hallintaoikeuden siirrot, palkkioiden maksatukset
Puh. 020 760 5253
soila.lehmusvaarahippos.fi

 

 
tapla

Tulosta sivu