poni ruusuke 918x158

FWB- JA RATSUPONIKANTAKIRJOJEN TAMMATESTI


Nuorten tammojen testaaminen on yksi keskeinen osa jalostusohjelman toteuttamista.


FWB-tammatestiin ovat oikeutettuja osallistumaan 3-4 –vuotiaat tammat (sekä 5-vuotiaat varsoneet tammat), jotka on merkitty FWB-kantakirjan pääosastoon ja polveutuvat jalostukseen hyväksytystä isäoriista. Tammatestiin ovat tervetulleita niin FWB-kantakirjaan kuin muuhunkin hyväksyttyyn kantakirjaan ensirekisteröidyn nuoret tammat, jotka täyttävät polveutumisvaatimukset.


Ratsuponeille järjestetään vastaavilla säännöillä oma tammatestinsä, johon voivat osallistua 3-6 –vuotiaat suomalaisen ratsuponin kantakirjan pääosastoon merkityt, jalostukseen hyväksytystä isäoriista polveutuvat, tammat.


Tammatestin yhteydessä tammat voidaan myös jalostusarvostella.


vuonna 2018 fwb-/srp-tammatesti järjestetään 30.9. ebef-tapahtuman yhteydessä ypäjällä.

ilmoittautuminen ja lisätiedot eeva.lehtinen@hippos.fi tai 020 760 5262.FWB_SRP tammatesti säännöt 2018 (pdf) (452.2 KB)


NUORTEN HEVOSTEN TESTI


Nuorten hevosten testi on avoin 3-vuotiaille hevosille ja ratsuponeille, jotka on merkitty FWB-/SRP-kantakirjan pääosastoon ja polveutuvat jalostukseen hyväksytystä isäoriista. Testin tavoitteena on antaa monipuolinen kuva nuorten hevosten laadusta rakenteen, askellajien ja esteominaisuuksien osalta.


Nuorten hevosten testiin kuuluvat seuraavat osa-alueet:

  1. Mittaus ja yleiskunnon tarkastus
  2. Rakenteen ja liikkeiden arvostelu
  3. Irtohypytys ja askellajien arvostelu vapaana
  4. Vapaaehtoinen ratsain esittäminen 2-3 hevosen ryhmissä (pl. ratsuponit)


Vuonna 2018 nuorten hevosten testi järjestetään yhdessä FWB-yhdistyksen kanssa Kyvyt Esiin tilaisuuksissa. Kaikki tilaisuuteen osallistuvat 3-vuotiaat hevoset ja ratsuponit suorittavat myös Hippoksen 3-vuotistestin. Ilmoittautuminen FWB-yhdistyksen kautta: ilmoittautumislomake


Syksyllä 3-vuotistesti järjestetään  6.9. Kuopiossa sekä 30.9. EBEF-tapahtuman yhteydessä. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: eeva.lehtinen@hippos.fi.


FWB- ja SRP nuorten hevosten testin säännöt (pdf) (312.1 KB)
Lisätietoja:


Suomen Hippos ry

Eeva Lehtinen                                                


p. 020 760 5262                                                    

eeva.lehtinen@hippos.fi 


 
Tulosta sivu