poni ruusuke 918x158

Anna Pajanen 

anna pajanen kuvaPajanen on koulutukseltaan agronomi, pääaineena kotieläintiede. Tällä hetkellä Anna toimii Kemiössä sijaitsevan oppilaitoksen, Axxell Utbildning AB:n, hevoslinjan koulutusvastaava. Anna työskenteli Suomen Hippoksessa vuosina 1989 – 1995 ja oli RPVK:n jäsen vuodesta 1993 vuoteen 2005. Hän on toiminut usean rodun rakennearvostelutuomarina vuodesta 1995 alkaen ja arvostellut myös ulkomailla sekä ratsuhevosia että poneja. Orilautakunnan puheenjohtajana Anna on toiminut vuodesta 1999.

Marjo Sutinen

minunkuvaOlen Marjo Sutinen, tamma- ja varsalautakunnan jäsen kesäkuusta 2010. Koulutukseltani olen AMK-agrologi ja lisäksi olen suorittanut Helsingin yliopistossa kotieläinten jalostustieteen ja neuvontaopin opintoja. Hevosharrastukseni aloitin ala-asteikäisenä Kouvolan Suursuon ratsastuskeskuksessa. HA-etuliitteellä syntyi ensimmäinen FWB-kasvatti vuonna 1995 ja kaiken kaikkiaan FWB- ja shetlanninponikasvatteja on syntynyt 19.


Olen työskennellyt myös ulkomailla: Skotlannissa Transy- ja Waulkmill- shetlanninponisiittoloissa sekä Saksassa Harm Thormählenin menestyksekkäässä holstein-estehevossiittolassa. Lisäksi olen ollut muutaman kauden mukana yhdistystoiminnassa, Suomen Shetlanninponiyhdistyksen johtokunnassa sihteerinä ja jäsenlehtivastaavana.


Tuula Pyöriä

pyoria kuva satu pitkanen
Ensimmäisen palkinnon kantakirjatammat Caragh Ernine, Caragh Grian ja Caragh Emer (kuva Satu Pitkänen)
Olen toiminut Suomen Hippoksen tuomarina 90-luvun alusta lähtien, kolmen vuoden aspiranttiajan ja neljännen vuoden koearvostelujen jälkeen. Orilautakunnassa olen ollut vuodesta 1996 alkaen.

Tuomaritehtäviin olen kouluttautunut paitsi kotimaassa, myös mm. Hollantiin, Saksaan ja Englantiin suuntautuvilla säännöllisillä opintomatkoilla.

Tuomarina teen kymmenkunta Hippoksen näyttelyä vuosittain. Kotimaan lisäksi olen arvostellut useita kertoja Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Belgiassa, Ranskassa ja Irlannissa. Mieleen ovat erityisesti jääneet tehtävät connemaraponien orilautakunnassa Ruotsissa usean vuoden ajan sekä connemaraponien vuosittainen päänäyttely Clifden Show rodun kotiseudulla Connemarassa, jossa olen tuomaroinut kahdesti. 

 

Olen yksi vuonna 1984 perustetun Suomen Connemarayhdistys ry:n perustajajäsenistä. Toimin sen sihteerinä 18 vuotta ja sen jälkeen vielä puheenjohtajana 8 vuotta. Rodun kansainvälisessä keskusjärjestössä ICCPS:ssä edustin Suomea viitisentoista vuotta ja viimeiset viisi vuotta toimin järjestön puheenjohtajana. Aikanaan olin myös 10 vuotta ratsu- ja ponivaliokunnan jäsenenä.

 

Siviilityö ja koulutus eivät liity hevosiin millään lailla.  Siitä huolimatta hevoset ovat enemmän kuin pelkkä harrastus, ne ovat olleet elämäntapa jo lapsuudesta lähtien. Kovin nuoria oltiin silloin kun Talven Outin kanssa rotuyhdistystäkin perustettiin! Rodusta tai käyttötarkoituksesta riippumatta hyvät hevoset ja jalostus ovat aina kiinnostaneet, mutta sydäntä lähinnä on siis connemaraponi. Connemaroja olen kasvattanut pienimuotoisesti kolmisenkymmentä vuotta, joukossa mm. nykyään Kanadassa jalostusoriina vaikuttava Caragh Gaoithe. Nyt tallissa on kolme nuorta tammaa, omia kasvatteja jo muutamassa sukupolvessa. Ja kun ihmisellä tarvii joku harrastuskin olla, niin menköön osuus ravihevosesta sen piikkiin :-).


Outi Talvi

outi talvi

Aloitin tuomaroinnin vuonna 1986 ja orilautakunnassa aloitin 1996. Olen ratsastuskoulu- ja kauneusalan yrittäjä Tampereelta. Koulutukselta olen Master -ratsastuksenopettaja, hiusmuotoilija sekä kosmetologi.

 

Aloitin ratsastuksen aivan pikkutyttönä työhevosilla Oulaisissa 60-luvulla. Kiinnostus oppia lisää ratsastuksesta vei minut Ouluun Pekka Mäkelän oppiin, sekä myöhemmin Haapajärvelle, Tuula Peldanin tallille, jossa tutustuin myös Connemaroihin. Ensimmäinen oma poni tuli taloon vuonna 1977 ja seuraavana vuonna sai kaverikseen Budjennyi tamman. Ensimmäinen Connemara Leppa Joy tuli vuonna 1979, jolloin kiinnostukseni Kasvatukseen syttyi. Vuonna 1982 valmistuin ratsastuksenohjaajaksi Ypäjältä ja ratsastuksen opettajaksi valmistuin vuonna 1987. Master-ratsastuksenopettajaksi valmistuin 1998 ensimmäisten joukossa. Ratsastuksen lajivalmentajaksi valmistuin puolestaan jo vuonna 1988. Kouluratsastus tuomarikoulutuksen olen käynyt 3 kertaa, mutta aika ei ole riittänyt sen eteenpäinviemiseen, vaikka se kiinnostavaa onkin. Olen tuomaroinnin lisäksi kilpaillut kansallisella tasolla esteratsastuksessa ja koulua vaativalla tasolla sijoittuen. Erityiskiinnostukseni kasvatuksessa ovat Connemarat ja Ratsuhevoset.


Marianna Paavolainen

marianna paavolainenOlen vuonna 1957 syntynyt AMK agrologi Lahdesta. Ratsu- ja ponituomarioikeudet minulla on ollut 2000-luvun alusta. Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten tuomarioikeudet minulla on ollut jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Hevoset ovat olleet minulle harrastus lapsesta saakka ja sittemin työ - sekä ratsut, ravurit että ponit. Lapsiini olen onnistunut tartuttamaan sekä hevos- että ponikärpäsen ja yritän jatkaa sitä vielä seuraavaan sukupolveen, jota minulla jo myöskin on.


 
Tulosta sivu