uutiset ylaosa banneri

Ajankohtaista - Arkisto

20.2.2014 17.05

Kiuruveden orinäyttelyssä hienoja suomenhevosia

Kiuruveden orinäyttelyssä esitettiin 19 oritta, joista 18 hyväksyttiin jalostukseen. Orinäyttelyn parhaat pisteet keräsivät suomenhevosista suomenennätysori Kihisee ja lämminverisistä Marshland.

Kihisee
4-vuotias Kihisee keräsi Kiuruvden orinäyttelyn parhaat pisteet.


Keskiviikkona arvosteltiin ratsu-, pien- ja työhevossuunnan suomenhevoset. Pienhevosista ajettavuuskokeella arvosteltiin Hopeamyrsky ja Kosken Pirtsakka. Hopeamyrsky palkittiin päivän parhaana II-palkinnolla ja Kosken Pirtsakka hyväksyttiin jalostukseen. Samoin hyväksyttiin ratsusuunnalle arvosteltu E.V. Tiikeri. Ratsukokeella arvosteltu pienhevonen Voinokka palkittiin III-palkinnolla. Työhevosori Uusi-Huilun arvostelu hylättiin.

 

Torstaina vuorossa olivat juoksijasuunnan suomenhevoset ja lämminveriset ravihevoset. Suomenhevosten ja koko näyttelyn parhailla pisteillä hyväksyttiin suomenennätysori Kihisee. Jalostukseenkäyttöoikeuden sai myös B. Tuuma. II-palkinnolla palkittiin oriit Calimero, Kriteriumvoittaja Koivikon Kalle ja V.G. Vipori. III-palkinnon sai ori Ponnen Aatos. Mikko Mania arvosteltiin, mutta orin hyväksyminen vaatii vielä röntgenlausunnon. Poissa oli Hurja-Aapeli.

 

- Oli ilahduttava nähdä, että oriit esitettiin hienossa kunnossa ja joukossa nähtiin ikäluokkatähtiä, suomenhevosten orilautakunnan puheenjohtaja Heidi Sihvo kehui päivien antia.

 

Lämminverisistä ravihevosista parhailla pisteillä palkittiin Marshland. Marshland sai yhteensä 77 pistettä, joka nostaa orin II-jalostusluokkaan. II-jalostusluokkaan kirjattiin myös Photocopy ja Blue Porsche, mutta niiden hyväksymisen ehdoksi merkittiin spermatesti. All Cantab, jolla ehtona spermatesti, ja Please Poppy palkittiin III-luokkaan. Jälkeläisarvostelussa olivat oriit Ride The Night ja Zerberus, jotka molemmat arvosteltiin AC-luokkaan. Ride The Nightilta vaaditaan myös spermatesti.

 

Oriiden rakennekuvat ovat nähtävissä Suomen Hippoksen kuvapankissa ja oriiden pisteet ovat nähtävillä Heppa-järjestelmässä. 


Oriiden lausunnot

 

Orinäyttelyn lautakunnassa toimivat Heidi Sihvo pj. (sh), Anders Järnerot pj. (lv), Ari Hartikainen, Jukka Huuskola, Eeva Karvonen (siht.), Martti Tala (ell) ja Markku Nisula (kaviot ja mittaus) sekä ajokoetuomarit Jukka-Pekka Kauhanen ja Tuomas Pakkanen, Timo Mäkäräinen (Pa, Ta).

 

 

Seuraava orinäyttely järjestetään 16.-17. lokakuuta Virolahdella, Harjun oppimiskeskuksessa. Palaa otsikoihin 
Tulosta sivu