uutiset ylaosa banneri

Ajankohtaista - Arkisto

26.4.2017 9.49

Suomen Hippos ry:n valtuuskunnan nuorisoedustajavaali on käynnissä

Suomen Hippos ry:n valtuuskuntaan valitaan äänestyksellä nuorisoedustaja. Äänestysoikeus on 13 – 25-vuotiailla (synt. 1.1.1992 - 31.12.2004), jotka ovat rekisteröityneet raviurheilun nuorisotoiminnan jäsentietopalveluun tai joilla on voimassa oleva lisenssi Heppa-järjestelmässä.

Suomen Hippos ry järjestää sähköisen vaalin nuorisoedustajan valitsemiseksi ratojen asettamien seitsemän ehdokkaan joukosta. Tällä äänestyksellä valittava nuorisoedustaja pääsee edustamaan valtakunnallisesti raviurheilevia nuoria läsnäolo- ja puheoikeudella Suomen Hippoksen valtuuskuntaan vuosille 2017-2018.

Äänestyslinkki on lähetetty sähköpostitse kaikille 13-25 –vuotiaille (synt. 1.1.1992 - 31.12.2004), jotka ovat rekisteröityneet raviurheilun nuorisotoiminnan jäsentietopalveluun (syntymäaika ja sähköpostiosoite tulee olla tallennettuna) tai joilla on voimassa oleva lisenssi Heppa-järjestelmässä. Aänestys jatkuu 2.5. saakka. 

MIkäli et ole saanut äänestyslinkkiä (sähköpostiosoite tai syntymäaika puuttuu jäsentietopalvelusta tai Hepasta) ja kuulut jompaan kumpaan ryhmään, olethan yhteydessä sähköpostitse helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

Äänestyslinkki on henkilökohtainen. Mikäli käytössä on huoltajan sähköposti, niin huolehdithan, että nuoresi pääsee äänestämään.


Lisätietoja:

Helena Hyvämäki-Mäenpää

nuorisotoiminnan koordinaattori

 

Suomen Hippos ry

020 760 5246

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

www.hippos.fi

 

Ehdolla Hippoksen valtuuskunnan nuorisojäseneksi ovat

 

Roosa Lindholm (kotirata: Vermo)
Viivi Mattinen (Jyväskylä)
Sanna Mikkola (Seinäjoki)
Toivo Niemi (Turku)
Janika Pasi (Kouvola)
Tamara Skuttnabb (Lahti)
Annika Vainio (Forssa)


Youngpowerlogo SIN

Nuorisovaaliehdokkaat esittelyssä


Roosa Lindholm
Siuntio
Kotirata: Vermo


Roosa Lindholm jpg


Olen 18-vuotias ja olen ajanut poneilla kilpaa 7 vuotta. Omistin ennen shetlanninponitamman nimeltä Kastanjegårdens Mitzy (2.22,4ke), jolla ajoin monta vuotta kilpaa mutta joka on nyt oman ikäni tullessa vastaan muuttanut uuteen kotiin nuoremmalle tytölle Kauhavalle.  Kilpailen vielä russtamma Ai.Ka Awalla (55.2ke), jolla pyrin starttaamaan lähes jokaisessa etelän b-ponisarjassa mihin mahdumme mukaan. Olen ajanut yhteensä 109 ponistarttia ja muutaman lähdön hevosillakin.

Olen suorittanut opiskeluuni liittyvät harjoittelut Hevosurheilu-lehdessä ja valmistun keväällä 2017 media-assistentiksi. Tällä hetkellä valokuvaan Hevosurheilulle freelancer-valokuvaajana.

Olen reipas ja sanavalmis ponityttö, jolla on hyvä näkemys raviurheilun nuorisotoiminnasta ja siitä miten sitä pitää kehittää. Tunnen raviponien kilpailutoiminnan erittäin hyvin.

Mielestäni kaikilla nuorilla pitää olla halutessaan mahdollisuus harrastaa raveja. Uusia harrastajia ei ole koskaan liikaa. Raviradoilla pitää järjestää laadukasta nuorisotoimintaa, että raviurheilulajilla olisi valoisa tulevaisuus!

Viivi Mattinen
Saarijärvi
Kotirata: Jyväskylä


Viivi Mattinen kuva 10.4.2017


Olen Viivi Mattinen, 19-vuotias keskisuomalainen Killerin kasvatti.
 
Tähän saakka kuluneesta elämästäni olen viettänyt puolet raviurheilun parissa. Siskoni houkuttelemana lähdin vajaa 10-vuotiaana P-ajolupakurssille Killerille ja sille tielle jäin. Poniraviurheilu syrjäytti viimeisimmät haaveet esteratsastuksesta ja poniharrastuksesta tuli kiireisen sorttinen elämäntapa koulun rinnalle. Vanhempani luulivat poniraviurheilun olevan vain hetken päähänpisto. Eivätpä he olisi arvanneet, että olisin nauttinut monista suurkilpailuvoitoista poneilla, Suomen ennätyksistä, hevosmontéilusta saati työnteosta hevosten parissa Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.
 
Koen, että olen itsenäistynyt jo pienenä ja oppinut kantamaan vastuuta. Jotta saimme siskoni kanssa poneja, täytyi meidän luvata, että hoidamme itse ponimme. Minut onkin tehty palavasta tahdosta, kunnianhimosta, sisäsyntyisestä optimistin luonteesta ja kunnon myötätuntoisesta kädenpuristuksesta.
 
Uskon, että nykyajan kaikkiminulleheti-yhteiskunta ei anna rauhallisuudelle tai aidolle välittämiselle sijaa. Kiireinen elämä, aktiviteetit ja ihmissuhteet tuntuvat välillä jopa arkisen hiertäviltä. Poniraviurheilu ja raviurheilu ovat antaneet ja antavat kiireiselle elämälle vastakohtia, läsnäolonhetkiä, joissa on helppoa välittää ja kohdata eläin tasavertaisena. Koen, että tämä suurenmoinen harrastus seisahduttaa kellot ja tiivistää harrastajat yhteisöksi, joka on valmis auttamaan toinen toisiaan. Ehkäpä siksi olen jämähtänyt tähän lajiin, se kun on turvallinen ja äärimmäisen antoisa.
 
Kutsuisin itseäni raviurheilun kasvattamaksi, yhä aikuistuvaksi nuoreksi. Raviurheilu on vienyt minut nauttimaan laaja-alaisesti eri tunteista, opettanut sitkeyttä ja valanut uskoa itseeni sekä avartanut maailmankuvaani ulkomaille suuntautuneiden hevosretkien ansiosta.
 
Haaveenani on päästä opiskelemaan luokanopettajaksi. Pilke silmäkulmassa olen ajatellut, että ammatissa olisi paljon hyviä puolia, se nimittäin mahdollistaisi hevosurheilun harrastamisen mainiosti työn ohessa ja loma-ajoilla. Lisäksi rakastan lasten kanssa touhuamista ja heidän kehityksen seuraamista.
 
Koenkin että me, raviurheileva nuoriso, voimme vetää yhtä köyttä ja tuoda lajia yhdessä tutuksi. Sillä mikään muu ei ole tässä maailmassa arvokkaampaa kuin nuoret tähdet, me.

Sanna Mikkola
Riihimäki
Kotirata: Seinäjoki


SannaMikkola


Olen Sanna Mikkola, 23-vuotias insinööriopiskelija. Nykyään asun opiskeluiden vuoksi Riihimäellä, mutta kotoisin olen Seinäjoelta. Aloitin raviharrastukseni Lakeuden ravinuorissa 2000-luvun alkuvuosina ja siitä lähtien on enemmän ja vähemmän aktiivisesti harrastettu ponitouhuja tähän päivään saakka.

Aloitin poniraviharrastukseni ravinuorten oman Tepon kanssa, sen kanssa opeteltiin puuhia yhden vanhemman ravinuoren kanssa. Jossain vaiheessa poniravikoulu kohosi Seinäjoelle ja siellä toimin heti avajaisista asti apuopettajana.

Vuonna 2007 sain ensimmäisen ponin, leasing-sopimuksella meille muutti vuodeksi opetusmestari. 2008 ostettiin ensimmäinen oma pikkuponi, ja leasing-shettis muutti takaisin kotiinsa. Ensimmäisen oman kanssa jatkettiin asumista poniravikoululla, mutta homma alkoi maistua puulta. Otettiin poni kantoon ja muutettiin maaseututallille. 2011 shettis myytiin ja haettiin itse Ruotsista russ, jonka kanssa jatkettiin harrastusta. Yhden kesän vietimme poniravikoululla tutustumassa rataolosuhteisiin, muuten maaseudun meno oli meidän juttu. Vajaat kolme vuotta sitten russ lähti, itse muutin pois kotoa ja siitä lähtien olen ollut poniton ja tyytynyt seuraamaan lajia sivusta. Rahallisesti ei ole mahdollista ylläpitää omaa ja toisen omalla tavoitteellisesti harrastaminen ei ole tuntunut omalta jutulta.

Olisin paras edustamaan nuorison näkökulmaa, sillä olen harrastanut lajia kauan ja nähnyt ja kokenut monenlaisia hyviä ja vähän vähemmän hyviä muutoksia lajissa. Edustan kaupunkilaisnäkökulmaa, kaikki lajin harrastajat eivät ole hevostaustaisesta perheestä. Olen viettänyt poniravikoululla tuntikausia aikaa ohjaten isoja ja pieniä ihmisiä lajin pariin. Saan suuni auki ja kykenen kertomaan mielipiteeni. Olisin siis monipuolinen ja asiantunteva henkilö, joka kuuntelee, mitä ruohonjuuritasolla tapahtuu.


Toivo Niemi
Lieto
Kotirata: Turku


Toivo Niemi ja Stratus K.A.

23-vuotias varsinaissuomalainen ohjastaja/valmentaja. Toivo on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt olla ravikuvioissa jo pitkään mukana. Toivo on ohjastanut ensimmäisen ponilähtönsä jo vuonna 2003 ollessaan 10-vuotias. Ponistartteja Toivolle on kertynyt yhteensä 120. Niemi on myös ollut mukana opettamassa poninuoria kursseilla.

Niemellä on valmennuksessaan muutamia hevosia ja hän ohjastaa aktiivisesti raveissa lainaohjastajana. Startteja on kertynyt jo 666 kpl.

Toivo on innokas nuorimies joka tietää nuorten tilanteen raviradoilla ja haluaa olla mukana kehittämässä nuorten asioita Hippoksen toiminnassa.

Janika Pasi
Kouvola
Kotirata: Kouvola

JanikaPasi

Olen 1994 syntynyt Kouvolalainen. Olen ammatiltani ravihevosenhoitaja valmistuin v.2013 Harjun Oppimiskeskuksesta.

Olen ratsastanut 5-vuotiaasta saakka. Poniraviurheilua olen harrastanut vuodesta 2008 jolloin suoritin ponikortin.

Minulla on ponistartteja yli 60 joista suurin osa on ajettu omalla ponillani A'reksella.  Olen Suomessa ajanut muutaman virallisen hevosstartin sekä Ukrainassa käynyt edustamassa  koulua oppilaslähdössä ajaen sijat 1 & 3. Kotona minulla on ravihevosia nuoresta kilpailevaan, sekä eläkkeellä oleva ponini.

Olen toiminut vuodesta 2009 Kouvolan ravinuorissa  ja ollut poniravikoulussa ohjaajana. Vuodesta 2013 olen vastannut ohjaajana toimimisen lisäksi Kouvolan Poniravikoulusta (=kurssien järjestämisestä/ toteuttamisesta, ilmoittautumisista jne)

Haen paikkaa, koska haluan olla mukana vaikuttamassa poniraviurheilun tulevaisuuteen ja nuorisotyö on minulle tärkeää.

Tamara Skutnabb
Kärkölä
Kotirata: Lahti


Tamara Skutnabb
Olen 18-vuotias nuoren naisen alku, entinen poniravityttö, nykyinen raviohjastaja, oman hevosen valmentaja ja abiturientti, mutta sydämessä ikuinen ponityttö. Elämäni koostuu ja on aina koostunut pääosin hevosista ja nimenomaan ravihevosista.

Olen ammattivalmentaja Erik Skutnabbin tytär ja elämä on ollut sen mukaista. Synnyin Ranskassa Normandiassa, kilpahevosvalmentamisen ja kasvatuksen pyhätössä. Raveihin jouduin ensimmäisen kerran jo kymmenen päivän ikäisenä ja siitä se sitten olikin menoa, eikä takaisinpaluuta näy.

Poniraviurheilulla oli tärkeä rooli lapsuudessani ja elämäni ponina toimi ikuinen ystävä Extrapretty Aria, jolla ajoin valtaosan ponilähdöistäni ja se opetti minulle todella paljon. Mielestäni olisi tärkeää motivoida ja rohkaista poniohjastajia siirtymään hevosiin ponivuosien loputtua. Jostain syystä kynnys tuntuu olevan erittäin suuri monelle tai sitten ne harvat, jotka uskaltautuvat siirtyä hevosiin, ratsastavat pääosin Monté-lähtöjä. Uusien nuorten ohjastajien on sitä paitsi vaikea päästä ajamaan kilpaa, jos omaa hevosta ei ole. Sille asialle pitäisi mielestäni keksiä ratkaisu.

Lapsuuteeni ja nuoruuteeni (olen vieläkin) kuului tärkeänä asiana Lahden Jokimaan nuorisoravitoiminta. Jokimaan ravinuorten kautta sain parhaan ystäväni ja monia muita tärkeitä ihmissuhteita. Ravinuorten toiminta mahdollisti aktiivisen tekemisen viikoittain hevosihmisten- ja innostuneiden parissa erilaisissa tehtävissä. Meille järjestettiin ja me järjestimme erilaisia koulutuksia nuoremmille. Koulutusten pitäminen on tärkeää oppimisen kannalta.

Nuoressa iässä moni hevosinnostunut nuori janoaa informaatiota, ja onhan se kiva mennä pätemään äidille ja iskälle, siitä miten hevonen tulee kengittää. Ravinuorten toiminta on aihe, joka on lähellä sydäntäni, sillä yläasteiässä on tärkeää, että on ympärillään hyviä samanhenkisiä luotettavia ystäviä.

Tällä hetkellä olen abiturientti, joka odottaa saavansa YO -tulokset ja sen jälkeen aion jatkaa hevosalan opintoja. Aion syventyä raviurheilun saloihin ja opiskella kilpahevosen hoitokeinoja. Olen e -lisenssin haltija eli isäni oppilas. Kärrylähtöjen ohessa ratsastan Monté-lähtöjä. Päähaaveena, joka on vaikea saavuttaa, on joku päivä pyörittää omaa tallia ammattivalmentajana mieluiten Ranskassa ja pystyä hoitamaan omat hevosensa, kuten Jarno Kauhanen tai Riina Rekilä. Polte ulkomaille on kova. Tällä hetkellä aion kuitenkin jatkaa kilpailemista aktiivisesti ja hevoseni valmentamista mahdollisuuksien mukaan.

Raikas ja villi nykypäivän nuoriso on tulevaisuus, mutta vanhoja pitää kuunnella ja heiltä oppia jotta ei tee samoja virheitä kuin he. Nuorissa on voimaa!

Annika Vainio
Forssa
Kotirata: Forssa


Vainio Annika

Forssan Pilvenmäen edustajaehdokas on Annika Vainio 20-v. Pilvenmäen Ravinuorissa kasvanut poniohjastaja ja valmentaja, muutama hevostarttikin on jo kertynyt uralle. Annika on ollut harjoittelijana raviradalla sekä toiminut raveissa toimihenkilönä, joten hänellä on näkemystä radan sisä- ja ulkopuolelta, sekä hevosalasta laajemminkin. 


Palaa otsikoihin 
Tulosta sivu