uutiset ylaosa banneri

Ajankohtaista - Arkisto

13.10.2018 18.57

Siiri Kyrön I´m Marzipan voitti askellajihevosten Laatuarvostelun

Siiri Kyrön omistama ja ratsastama, Merja-Liisa Toivosen kasvattama I´m Marzipan (i. Johnson, e. MG Anisette, ei. Angard) voitti tämän vuoden askellajihevosten Laatuarvostelun pistemäärällä 7,93. Kärkikolmikkoon nousi tänä vuonna kolme tammaa.

Laatuarvostelu2018voittaja I´m Marzipan
Askellajihevosten Laatuarvosteluvoittaja I´m Marzipan. Kuva Monica Kinnunen

Suomen Hippoksen ja FWB-yhdistyksen vuoden 2018 Laatuarvostelu järjestettiin Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä.

Tuomariston mielestä Laatuarvosteluhevosten taso oli tänä vuonna tasaisen vahva, hevoset olivat luottavaisia ja tehtäviensä tasalla. Areenalla nähtiin hyväsukuisia hevosia ja hyvää ratsastusta. Joidenkin hevosten kohdalla tuomaristo kaipasi hevosten parempaa esittämistä niin, ettei vain suoriteta ohjelmaa, vaan pyritään ratsastuksella saamaan hevosen parhaat puolet esille.

Voittajahevosesta tuomaristoon teki vaikutuksen sen voimakas takaosa. I´m Marzipan on energinen ja aktiivinen ja nauttii selvästi esiintymisestä.

Laatuarvostelun askellajituomareina toimivat Anne-Mari Pekonen ja Inkeri Kostiainen, rakennetuomareina Annu Stenqvist ja Heidi Sihvo.  

Ennen Laatuarvostelua Ainossa järjestettiin Kyvyt esiin –sarjan finaali. 2-vuotiaiden voittajaksi nousi tamma Amelore (i. Foundation, ei. Sternkönig) tuloksella 8,70 ja 3-vuotiaiden parhaana palkittiin ori New Hill Danneman 209 (i. Danciano, ei. Alcatraz) tuloksella 8,23. Ori on myös hyväksytty tänä vuonna jalostukseen vuosiksi 2018-2019.

Kaikki askellajipäivän tulokset löytyvät www.finnishwarmblood.fiPalaa otsikoihin 
Tulosta sivu