uutiset ylaosa banneri

Ajankohtaista - Arkisto

2.8.2015 14.32

Saaga S ja Jokivarren Kunkku mailin osamatkojen voittajat Joensuun Kuninkuusraveissa

Saaga S

Ilkka Pyysalon valmentama sekä omistama Saaga S jatkaa kuningatarkilpailun kärkipaikalla myös toisen osamatkan jälkeen.


Toinen osamatka juostiin 1600 metrin matkalla. Matti Nisosen ohjastama Saaga S avasi nelospaikalta vauhdikkaasti, mutta Mian Mari oli nopeampi ja valtasi alussa johtopaikan. Nisonen tyytyi Saaga S:n kanssa johtavan rinnalla eilisen tapaan maltilliseen matkavauhtiin. Päätöspuolikkaalla, joka spurtattiin 1.20-vauhtia, oli Saaga S jälleen vahvin.

"Mitään ratkaisuja ei ole syntynyt vielä mihinkään suuntaan", Nisonen muistutti.


Kuningatarkilpailun kokonaiskilpailutilanne II osamatkan jälkeen

1. Saaga S, kokonaisaika 5.14,8
2. Noriko, +1,3
3. Joivi, +1,4
4. R.R.Ruskariina, +1,5
5. Suhhaus, +2,1
6. Sekottaja, +2,3
7. Hujanhajan, +2,4
8. Yllin Kyllin, +2,8
9. Joiviri, +3,1
10. Tuli Karkelo, +4,5


Hyl: Mokomani ja Mian Mari


Päätösmatkan lähtöradat
Ryhmäajo 3100 metriä


1. Noriko
2. Joivi
3. R.R. Ruskariina
4. Saaga S
5. Yllin Kyllin
6. Joiviri
7. Mian Mari
8. Tuli-Karkelo
9.Suhhaus
10. Sekottaja
11. Hujanhajan


Mokomani ei osallistu päätösmatkalle.

Jokivarren Kunkku


Oriiden mailin osakilpailun käsikirjoitus oli sama kuin avausmatkalla: Jokivarren Kunkku keulaan ja Suivikas rinnalle.


Asetelma pysyi samana loppuun asti. Jokivarren Kunkku piti hurjalla 17,0-vauhtisella päätöspuolikkaalla hallitusti muut kurissa. Camri eteni johtavan takaa toiseksi. Suivikas teki jälleen sitkeän juoksun johtavan rinnalta ja oli kolmas.

"Uskon, että Kunkku menee päätösmatkankin hyvin. Ihan voittoon asti en odota sillä matkalla, mutta hyvää sijoitusta kyllä", hoitaja Jutta Ihalainen sanoi.

Kuninkuuskilpailun kokonaiskilpailutilanne II osamatkan jälkeen


1. Jokivarren Kunkku, kokonaisaika 5.06,3
2. Suivikas, +0,5
3. Camri, +0,7
4. Köppinen, +2,6
5. Tapsan Tahti, +2,8
6. Tuli-Ritari, +3,0
7. Keisar, +3,7
8. Leon Salama, +4,2
9. Viskerin Valo, +4,9
10. Rapin Aatos, +5,3


Hyl: I.P. Lento.

Päätösmatkan lähtöradat
Ryhmäajo 3100 metriä


1. Tapsan Tahti
2. Jokivarren Kunkku
3. Suivikas
4. Köppinen
5. Leon Salama
6. Rapin Aatos
7. I.P. Lento
8. Vieskerin Valo
9. Camri
10. Tuli-Ritari
11. Keisar


Kuningatar- ja kuninkuuskilpailun osallistujien kommentteja II osalähdön jälkeen

Joivi, valmentaja Suvi Louhelainen
"Tosi hyvälle tuntuu, kaikki on hyvin tässä vaiheessa. Viimeinen matka on täysi kysymysmerkki minulle, en osaa sanoa sen onnistumisesta yhtään."

Mokomani, ohjastaja Jukka-Pekka Kauhanen
"Laukkoja tulee nyt taas. Katsotaan mistä se johtuu."

Mian Mari, ohjastaja Timo Ylitalo
"Eilinen tilanne nollattiin yön aikana, ja nyt lähdettiin taas ajamaan tosissaan. Luulin jopa että voitamme koko lähdön. Pitikin säästää (silmä)laput viimeiselle sataselle. Emme kuitenkaan mahtaneet Saagalle tässä lähdössä mitään. Oltiin tässä selkeästi kakkosia. Viimeistä matkaa en ole vielä ajatellut lainkaan. Eilinen toki vielä hieman kaivelee, mutta tuomaristo teki päätöksen ja sillä mennään."

Sekottaja, valmentaja Mika Kallio
”Mailin suoritukseen todennäköisesti vaikutti se, että ajoimme kengät jalassa. Emme uskaltaneet ottaa niitä nyt pois, mutta viimeiselle matkalle aiotaan riisua kaikki kengät. Luulen, että nyt Saagalla on liikaa etumatkaa kokonaiskilpailussa. Olimme eiliseenkin jo hyvin tyytyväisiä. Lähdössä tamma oli niin paljon parempi kuin Porin startissa, joten tämä kaikki on nyt plussaa meille. Oikein hyvillä mielin olen. Hevonen on virkeä ja terve sekä pitkä matka on sen bravuuri. Toiveikkaana olen, hyvään sijoitukseen on kaikki mahdollisuudet.”

Köppinen, ohjastaja Ari Moilanen
”Juoksusta tuli vaikea, ei päästy parijonoon ja jouduttiin pakittelemaan hännille. Sieltä ei tuolla vauhdinjaolla ollut mitään jakoa. Hevonen tuli ihan hyvin, mutta tehtävästä tuli vain liian vaikea. En ole lainkaan huolissani ennen viimeistä matkaa.”

Tapsan Tahti, ohjastaja Tapio Perttunen
”Jouduttiin pakittelemaan alussa ja viimeiset 900 metriä tultiin kolmatta rataa pitkin. Hevonen teki aivan hyvän esityksen ja tuli hyvin maaliin asti. Se oli nyt selvästi terävämpi kuin eilen. Jospa se eilen olisi ollut tällainen ja lähtenyt yhtä terävästi, niin oltaisiin oltu lähellä. Viimeisen matkan pitäisi mennä meiltä hyvin.”

Camri, ohjastaja Tuomas Pakkanen
”Olen tyytyväinen, sillä hevonen oli letkeämpi kuin eilen. Ori laukkaili jälleen pruuvistartissa ja kiersimme putsien paikkoja. Siirsimme ne takajaloista etujalkoihin ja hevonen sai lisää painoa siten eteen. Sen avulla pystyimme lähtemään varmemmin liikkeelle. Ensimmäiset matkat ovat sellaisia, että näissä ei ole hirveästi voitettavaa mutta paljon hävittävää.”

Suivikas, ohjastaja Terho Rautiainen
”Ori oli hyvä, lopussa mentiin vain niin kovasti, että Suivikas ei sellaiseen vauhtiin pysty. Juoksu meni muuten samalla tavalla kuin eilen, mutta lopetus oli hyvin kova. Nyt palautellaan hevosta, pestään, juotetaan ja ori pääsee hetkeksi koppiin lepäämään. Ongelmia ei ole ollut.”Palaa otsikoihin 
Tulosta sivu