uutiset ylaosa banneri

Ajankohtaista - Arkisto

30.12.2015 13.24

Näyttelytilastot 2015

Vuoden 2015 näyttelytilastot on julkaistu. Nuoria ratsuhevosia, ratsuponeja ja suomenhevosvarsoja esitettiin edellistä vuotta enemmän. Lämminverisiä ravihevosvarsoja arvosteltiin puolestaan -8,8 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Suomenhevoset ja lämminveriset ravihevoset

Suomenhevosvarsoja esitettiin vuoden aikana 693 ja lämminverisiä ravihevosvarsoja 187. Yhteensä varsojen määrä on 880, joka on 18 varsaa enemmän vuoteen 2014 verrattuna. I palkintoon ylsi yhteensä 13 varsaa. Suomenhevos- ja lämminveritammoja arvosteltiin yhteensä 150, joka on seitsemän vähemmän kuin vuonna 2014. Näyttelykauden isäoripörssi julkaistaan perinteisesti Jalostuspäivillä 10.-11.2.2016 Turussa.

 

Näyttelytilastot – Suomenhevoset ja lämminveriset ravihevoset 


 

Lämminveriset ratsuhevoset ja ratsuponit

Nuoria ratsuhevosia ja ratsuponeja arvosteltiin 170. Nuorista isäoriista Cagliostron jälkeläistä nähtiin näyttelyissä eniten, 14 kappaletta. Jalostusarvostelussa kävi puolestaan yhteensä 44 ratsuponi- tai ratsutammaa, joista viisi ylsi I palkintoon.

 

Näyttelytilastot – Lämminveriset ratsuhevoset ja ratsuponit

 


Ponirodut

Ponien tilastot koostuvat seuraavista roduista: connemara, gotlannin russ, new forest, shetlanninponi, welsh sektiot A-D sekä vuonohevonen. Näistä roduista nousua arvosteltujen nuorten hevosten määrässä kokivat shetlanninponi, connemara, gotlannin russ ja vuonohevonen. Esitettyjen new forest ponien määrä laski, samoin kuin kaikkien welsh rotujen C-sektiota lukuun ottamatta. Tammoja jalostusarvosteluissa nähtiin poniroduista yhteensä 108.

 

Näyttelytilastot – Ponirodut 

 

 

 


Palaa otsikoihin 
Tulosta sivu