uutiset ylaosa banneri

Ajankohtaista - Arkisto

4.10.2014 18.51

Jontte Boy ja Säihkeen Säpinä Kriterium-voittoihin Teivossa

Kolmevuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveristen ja neljävuotiaiden suomenhevosten kauden pääkilpailut Kriteriumit ravattiin Teivossa. Lämminveristen Kriterium oli Tuomas Korvenojan täydellistä juhlaa, sillä hänen valmennustallinsa hevoset ottivat kolmoisvoiton Korvenojan itse ohjastaman Jontte Boyn johtamana. Suomenhevosten Kriteriumin voitti Säihkeen Säpinä.

Lämminveristen Kriteriumin sankari oli odotetusti jättisuosikki Jontte Boy, joka kiihdytti auton takaa terävästi matkaan ja ratkaisi alussa kärjen juoksuasemat tallikaverinsa Glory Dancerin kanssa. Jontte Boy piti johtoon edettyään tilanteen helposti hallinnassaan ja irtosi 75 000 euron arvoiseen voittoon tuloksella 15,4a/2600m. Jontte Boyta peesannut Glory Dancer seurasi kakkoseksi ennen Korvenojan tallin historiallisen kolmoisvoiton varmistanutta Oliwer Hipia.

JontteBoy5
Jontte Boy / Tuomas Korvenoja, kuva: Pirje Fager-Pintilä

"Hevonen oli tänään todella hyvä ja meni juuri kuten halusin. Jontte Boy on erikoisen kypsä ja hyvä 3-vuotias hevonen. Elämä on kliffaa ja tänä päivänä se on erittäin kliffaa", menestysvalmentaja Tuomas Korvenoja iloitsi.

"Tämä kausi on ollut yhtä juhlaa. Olen toivonut, että joskus saavutettaisiin omalla hevosella  Derby ja Kriterium, mutta nyt se saatiin vielä omalla kasvatilla, se on uskomatonta", Jontte Boyn omistaja Matti Kallio tunnelmoi.

Kallion ja Korvenojan huippulupaus voitti syyskuun alussa Ruotsissa 3-vuotiaiden Euroopan mestaruuden ja nyt ori vei nimiinsä 3-vuotiaiden kotimaisen kauden pääkilpailun.

Neljävuotiaiden suomenhevosten Kriteriumia hallitsi johtopaikalla koko matkan ravannut Säihkeen Säpinä, jota ohjasti lämminveristen Kriteriumissa Oliwer Hipin kolmanneksi ajanut Antti Teivainen. Ori ravasi tuloksen 26,8a/2100m ja ansaitsi 38 000 euron palkinnon.

"Taruntuulen laukka alussa ratkaisi aika paljon ja uskoin, että pääsemme johtopaikalle ja näin kävikin. Luotto hevoseen oli kova ja se olikin tosi hyvä tänään, alku mentiin vähän varmistellen ja loppua tultiin kovaa. Säihkeen Säpinällä on hyvät ominaisuudet ja sille voi povata menestyksekästä tulevaisuutta", Antti Teivainen uskoi.

Taisto Bordin valmentaman Säihkeen Säpinän omistaa Kuuria Oy ja sen on kasvattanut Me Palvelut Oy & Tohina Talli.

Suomenhevosten Kriteriumin kakkoseksi kiri Pertturi ja kolmas oli Kihisee. Kilpailun ennakkosuosikki Taruntuuli sijoittui alun laukkansa jälkeen seitsemänneksi.


Ravipäivän tulokset

Lämminveristen Kriterium videoarkistossa

Suomenhevosten Kriterium videoarkistossa

Vapaasti käytettäviä valokuvia

Suomenhevosten Kriteriumin aikaisemmat voittajat

Lämminveristen Kriteriumin aikaisemmat voittajat


SaihkeenSapina
Säihkeen Säpinä, kuva: Pirje Fager-Pintilä


Palaa otsikoihin 
Tulosta sivu