uutiset ylaosa banneri

Ajankohtaista - Arkisto

14.4.2018 19.41

Esteori Celantus palkittiin Ratsuoripäivien parhaana oriina - jalostukseen hyväksyttiin 9 oritta

Oldenburg-ori Celantus188 (Cellestial-Catoki) palkittiin sekä Ratsuoripäivien parhaana esteoriina että koko Ratsuoripäivien parhaana oriina.

celantus_porukka
Kuvassa vasemmalta: Markus Lindblom, Anneli Hakatie, Celantus, Titta Fransson ja Eeva-Liisa Penttilä. Kuva: Leena Kahisaari


Orilautakunta totesi Celantuksen olevan laadukas urheiluhevonen, jolla on voimakas ja nopea ponnistus ja hyvä hyppytekniikka. Se esitti hyvää kapasiteettia ja sillä oli positiivinen asenne tehtäviin. Oriin omistaa Markus Lindblom ja sen kasvattaja on Gerd Sosath.


Parhaana askellajioriina ja parhaana FWB:nä palkittiin Strauss (San Amour - De Niro), joka on Teija Varjosen omaa kasvatusta neljännessä polvessa.


Holstein-kantakirjaan merkitty ori Cadent (Carembar de Muze - Contender) palkittiin parhaana 3-vuotiaana. Orilautakunta luonnehti sitä moderniksi urheiluhevoseksi, jolla on hyvä estetekniikka. Oriin omistavat Ulla ja Kimmo Helasuo ja sen on kasvattannut Elisabeth Volke.


Orilautakunnan puheenjohtaja Anna Pajanen toteaa, että tänä vuonna hyväksyttiin monta erilaista oritta eri ikäluokista.

- Kaikki oriit olivat erittäin hyvin valmisteltuja. On hienoa, että hevosille suodaan mahdollisuus näyttää parastaan. Ratsukasvatus menee koko ajan parempaan suuntaan, ja oriinomistajien panos suomalaiseen ratsukasvatukseen on täysin korvaamaton.

Hevoskasvatus kiinnostaa koko ajan enemmän, maneesin katsomo oli täpösen täynnä tänään lauantaina. Anna Pajanen toteaakin:

- Kiinnostuksen lisääntyminen johtuu varmaan siitäkin, että tammanomistajan kannalta on tärkeää nähdä oriit ihan livenä Suomessa, ja päästä miettimään, olisiko juuri tuo tai tämä ori sopiva juuri minun tammalleni. Tämä koskee erityisesti aloittelevia kasvattajia.

Orilautakunta keskustelee yhdessä "riittävän pitkään" jokaisesta oriista, hevosen kaikista eri osa-alueista.

- Me keskustelemme, kunnes päädymme konsensukseen. Koemme, että tämä on oikeudenmukaisin tapa arvioida oriit. Ratsuoripäivien kehitysehdotukset ovat aina tervetulleita, haluamme kehittää oripäiviä yhteistyössä kasvattajien kanssa. Koska ilman oriinpitäjiä ja kasvattajia ei ole oripäiviä eikä hevosjalostusta Suomessa. Tänä vuonna uutena oli kolmevuotiaiden askellajioriiden juoksutus. Uudistus tehtiin kasvattajien toiveesta.


IMG_1642
Kuvassa Nils Kramer juoksuttaa oritta Strauss. Kuva: Leena Kahisaari


Ratsuoripäivät 2018 tulokset:


Suomalaisen ratsuponin kantakirjaan hyväksytyt oriit,  I jalostusluokka


Wind in the Willow 49 NF                                    hyv. 2018-2019


Pin Rock’s Laverne                                             hyv. toistaiseksi,  paras ratsuponioriFWB-kantakirjaan hyväksytyt oriit, I jalostusluokka


Askellajioriit


Flame Hill's Romero                                               hyv. 2018-2019


New Hill Danneman                                               hyv. 2018-2019


Strauss                                                                    hyv. 2018-2022, paras askellajiori, paras FWB


 

Esteoriit


Cadent                                                                        hyv. 2018-2019, paras 3-vuotias ori


Khatou-S                                                                    hyv. 2018-2019


Celantus 188                                                              hyv. 2018-2022, paras esteori, paras ori


Levisonn                                                                     hyv. toistaiseksi


Lisätiedot: Minna Mäenpää, orilautakunnan sihteeri 040-5112067


Oriiden kuvat löytyvät täältä ja tiedot Heppa-järjestelmästä. Palaa otsikoihin 
Tulosta sivu