uutiset ylaosa banneri

Ajankohtaista - Arkisto

13.3.2018 11.31

Epäselvyyksiä Killerin raviliigahevosen Juliane de Veluwen rekisteröinnissä

Suomen Hippos tiedotti viime viikolla virheellisesti tunnistetuista varsoista. Hippoksen tietoon on tullut, että vuosina 2012-2017 lämminverisiä ravihevosvarsoja on merkitty kantakirjaan osittain virheellisten asiakirjojen perusteella. Varsat on tunnistettu kantakirjaan merkitsemistä varten ulkomailla, vaikka tunnistus on Suomen Hippoksen ravikilpailu- ja jalostusohjesääntöjen mukaan tehtävä Suomessa.

On selvinnyt, että Killerin Raviliiga-hevonen Juliane de Veluwe on yksi näistä varsoista, joka on tunnistettu Suomen Hippoksen sääntöjen vastaisesti. Virheellisten tunnistusten käsittely on Suomen Hippoksessa kesken ja lisää tietoa tapahtuneesta julkaistaan tämän viikon aikana.

 

Juliane De Veluwen tapauksessa virhe on hevosen kasvattajan ja tässä tapauksessa myös hevosen myyjän tekemä sääntörikkomus hevosen rekisteröintiprosessissa. Osakkaille on tiedotettu asiasta. Raviliiga Jypin tilannetta selvitetään kokonaisuudessaan ja osakkaille tullaan lähiaikoina antamaan tarkempi selvitys tapahtuneesta sekä tietoa siitä, miten tilanne tullaan ratkaisemaan.

 

Lisätietoja:

Vesa Mäkinen
Suomen Hippoksen toimitusjohtaja
puh. 040 532 89 23

Suomen Hippos ry:n viime viikolla julkaisema tiedote


Tänään 13.3. iltapäivällä www.hippos.fi –sivuilla julkaistaan lisätietoa asiasta.Palaa otsikoihin 
Tulosta sivu