uutiset ylaosa banneri

Ajankohtaista - Arkisto

5.5.2018 15.13

Ekslätts Sacrifice ja Oona Halme loistivat PikkuFinlandiassa

Shetlanninponien PikkuFinlandia avasi aurinkoisen Finlandia -päivän Vermon raviradalla. Lähtöauton taakse kokoontui kahdeksan Suomen kärkiponeihin kuuluvaa ponivaljakkoa ja asetelmat olivat huikean jännittävät mailin avoimessa ryhmälähdössä. Voiton vei 16-vuotias teräsruuna Ekslätss Sacrifice luottokuskinsa Oona Halmeen ohjastamana.

Lähdössä nähtiin tiukka kamppailu kärkisijoista Ekslätts Sacrificen johtaessa loppusuoralla. Elina Miettusen ohjastama Pomona II kiri hyvin kärkiponin rinnalle maalisuoralla, mutta laukkasi hylkäykseen juuri ennen maalilinjaa. PikkuFinladian voiton vei kirkkaasti Jutta Salmen valmentama Ekslätts Sacrifice ohjissaan Oona Halme ajalla 2.08,9.

oonasakke
Ekslätts Sacrifice "Sakke" ja Oona Halme PikkuFinladian voittoon. Kuva ja teksti: Helena Hyvämäki-Mäenpää


- PikkuFinlandiaan lähdettiin hakemaan hyvää suoritusta. Poni oli lämmityksessä pirteä ja ravasi hyvin, joten hyvillä mielin lähdettiin starttiin. Sakke yllätti täysin lähtemällä auton takaa noin kovaa ja kun keulapaikalle päästiin yritettiin vain ajaa kovaa karkuun. Loppusuoralla Pomona ja Thorvald kirivät kovaa rinnalle, mutta Sakke vastasi varmasti maalin asti, kertoo Oona Halme Finladia -päivän voiton tunnelmista.

-Oli hieno ja upea kisa ja Sakke ja Oona oli ihan supereita. Alkuun jännitti miten Sakke lähtee radalta seitsemän matkaan, kun sisäpuolella on kovia avaajia, mutta hyvin se sieltä kiihdytti. Hienoa kun yleisöäkin oli jo ponilähdön aikaan paljon paikalla. Upea ravipäivä, kiittelee Ekslätts Sacrificen omistaja-valmentaja Jutta Salmi.

Ekslätts Sacrificen omistaa Titta ja Jutta Salmi, Jutta Salmi valmentaa. Toiseksi kiri hyvin pitkältä tauolta palaillut  Maria Kiukkaan ohjastama ja Julia Kiukkaan valmentama ravikuningasThorvald ja kolmanneksi Fiia Espon ohjastama ja Lotta Rahikan valmentama Broängens Ghosakrama.

Tulokset PikkuFinlandiasta TÄSTÄ


Palaa otsikoihin 
Tulosta sivu