uutiset ylaosa banneri

Ajankohtaista - Arkisto

30.9.2018 19.51

EBEF 2018: kaksivuotiaat nuoret voittajat häikäisivät

Yhdeksättä kertaa järjestetyssä ratsuvarsojen ja nuorten ratsuhevosten ykköstapahtumassa nähtiin suomalaisen ratsuhevoskasvatuksen parhaimmisto. Kasvattajat olivat panostaneet laatuun ja tämä näkyi Ypäjällä. Nuorten Hevosten Champion kilpailussa sekä este- että askellajivoittajat saivat kumpikin keskiarvokseen yli 9.

IMG_0616 Bastiani K
Bastiani K

Tammojen kantakirjauksen, jalostusarvostelun ja tammatestien lisäksi sunnuntaina kilpailtiin 2-3-vuotiaiden kesken Nuorten hevosten Championaatista niin este- kuin askellajiluokissa.

Nuorten 2-vuotiaiden hevosten askellajichampion luokan voitti ori Bastiani K (i. Pin Rock’s Bonaparte, e. Phaleonopsis, ei. Paco Rabanne) huikealla keskiarvolla 9,33. Se sai ravistaan harvinaisen täyden 10! Ori valittiin myös parhaaksi 2-vuotiaaksi FWB-askellajihevoseksi.

Myös 2-vuotiaiden estehevosten championvoittaja Beldaran (i. Chacoon Blue, e. Daffodil’s Baronet, ei. Irco Mena), paras 2-vuotias FWB-estehevonen,  sai keskiarvoksi tasan 9! 

004
Beldaran, yhdeksikön tamma

Nuorten 3-vuotiaiden hevosten askellajichampioniksi nousi FWB-ori Divine May Phillip (i. Pin Rock’s Black Velvet, e. May Comedienne, ei. Michellino) Oriin keskiarvo oli 8,33 ja se on myytävänä. Tämä hevonen oli luokkansa paras FWB.

3-vuotiaiden Nuorten Hevosten estechampioniksi, vuosimallia 2018, palkittiin Amelusina’s Warrior Z (i. Warrant, e. C. Amelusina R, Lord Z) keskiarvolla 8,13. Se valittiin myös parhaaksi 3-vuotiaaksi FWB-estehevoseksi.

EBEFissä kilpailtiin myös Hannover Championaatissa.  Luokkien voittajiksi selvisivät 3-vuotiaissa Fortunate Fireball M (i. Furstenball, e. I’m So Beautiful, ei. Rotspon) ja 4-vuotiaissa Diamanda (i. Dimaggio, e. Bellefleur, ei. Bonifatius).

 

Tammatestissä kaksi Diplomitammaa

FWB-/SRP-tammatesteissä kaksi tammaa nousivat Diplomitammoiksi: FWB-tamma Lindy Hop de Quadrille (i. Don Larino, e. Mazurka Q, ei. Master) sekä SRP-tamma Tia’s Airborne Swan (i. Swan, e. Sheza Hot, ei. Hunsingo’s Twister) palkittiin Diplomitammoina. Diva Aurora (i. Don Larino, e. Dolores, ei. Del Piero) ja Stella Polare (i. Flora´s Hof Magic, e. Polestar, ei. Ekeholms Bacardi) saivat tammatestipalkinnon. Luokan kaikki tammat suorittivat tammatestin hyväksytysti.

Hannover-tamma Belinda (i. Belissimo, e. Cyntia, ei. Contendro I) palkittiin 1A palkinnolla Hannover-tammatestissä ja se pääsi siis eliittitammakandidaatiksi. Sen on kasvattanut Stefan Aust ja sen omistavat Anu Hänninen ja Outi Mäenpää.

Päivän kaikki tulokset löydät täältäPalaa otsikoihin 
Tulosta sivu