uutiset ylaosa banneri

Ajankohtaista - Arkisto

27.2.2017 Ohjastajakoulutukset keväällä 2017

Eri puolilla Suomea sijaitsevilla raviradoilla järjestetään kymmenen ohjastajakoulutustapahtumaa, joissa käsitellään keskeisiä sääntömuutoksia vuodelle 2017 ja ajotapamääräyksiä. Pääsääntöisesti tilaisuudet järjestetään ratojen tallikahvioissa 2,5 tuntia ennen ravien alkamista.

Lue lisää


27.2.2017 Ponioripäiville ilmoittautuminen päättyy 6.3.

Ponioripäiville 2017 ilmoittautuminen päättyy 6. maaliskuuta. Ponioripäivillä jalostukseenkäyttöoikeutta hakevat vuonohevos- gotlanninruss- newforest ja connemaraoriit. Lisäksi Ponioripäivillä jalostusarvostellaan welsh- ja shetlanninponioriita. Ponioripäivät järjestetään Ypäjän Hevosopistolla 22.-23. huhtikuuta.

Lue lisää


10.2.2017 Elinkeinon mahdollistamista ja tasapuolista harrastamista - Hevosalan viesti kuntavaaleihin

Hevostalous tarjoaa elinkeinon, työtä ja harrastusmahdollisuuksia kunnissa ja kaupungeissa. Toimiala elävöittää maaseutua ja työllistää yli 15 000 henkilöä. Välilliset vaikutukset ovat moninkertaiset muun muassa rehu-, rakentamis- ja varustekaupan kautta. Hevosharrastamisen kasvu luo elinkeinotoimintaa, paitsi hevosalalle myös muille toimialoille. Alalla on myönteisiä vaikutuksia aluetalouteen myös hevostapahtumien kautta, joista suurimmilla on jopa 10 milj. euron kokonaisvaikutus lähiseudulle.

Lue lisää


22.2.2017 Raviurheilun nuorisotoiminnalle laatumittarit

Suomen Hippoksen hallitus on kokouksessaan torstaina 16.2. 2017 määrittänyt raviurheilun nuorisotoiminnalle laatumittarit. Nuorisotoiminnan laatumittareiden toteutumista seuraa Suomen Hippos ja kriteerit tarkistetaan vuosittain.

Lue lisää


23.2.2017 Järvsöfaksin poika Smedsbo Faksen voitti isänsä nimikkokilpailun Pariisin kylmäveriottelussa

Pariisin kylmäveriottelun toinen kilpailu oli ruotsalaisten juhlaa. Björn Goopin ohjastama ja Jan-Olov Perssonin valmentama Smedsbo Faksen voitti kilpailun ja 9 000 euron ykköspalkinnon ajalla 23,9a/2100 metriä. Kilpailu Prix des Pays Nordiques - Trophee Järvsöfaks oli nimetty Smedsbo Faksenin legendaarisen isän Järvsofaksin mukaan, joka voitti urallaan uskomattomasti 201 kilpailua. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuivat norjalaiset Wik Emil ja Finnskog Fokus. Suomenhevosista paras oli Pireus, joka seurasi suvereenin keulavoittajan peesistä neljänneksi tuloksella 24,9a. Nelossija tuotti 1 600 euroa matkarahaa. Pireuksen rattailla nähtiin ranskalainen Matthieu Abrivard.

Lue lisää


Seuraavat


 
Tulosta sivu