yleiso

Kuninkuusravien osallistujien kommentteja

III OSAMATKA


Tammat


Saaga S, valmentaja Ilkka Pyysalo: Tähän viikonloppuun on mahtunut niin paljon. Tämähän on se raviurheilun suola, suuria tunteita. Ei voi muuta sanoa. Tunteiden vuoristorataa: voitto, laukka ja hieno esitys viimeisellä osamatkalla.

Vislakka, ohjastaja Mika Forss: Vislakka ei ollut tänä viikonloppuna ihan oma itsensä. Kun hevonen ei ole sellainen kuin se normaalisti on, muuttuu kuskin tehtävä haastavammaksi. Mailin piti olla ennakkoon sen huonoin matka, mutta se olikin siinä tosi hyvä.  Kuskikaan ei ollut tänä viikonloppuna ihan sataprosenttisessa iskussa.  Nämä asiat vaikuttivat tosiinsa ja tämä viikonloppu jätti nyt hyvin sekalaiset tunteet.


Oriit

Rapin Aatos, ohjastaja Mika Forss: Hevonen kulki hyvin loppuun asti tässä lähdössä. Kaiken kaikkiaan tämä viikonloppu oli hyvä kokemus hevoselle; nuori ori sai nyt kartuttaa kokemustaan. Tämä oli hyvä testi ja kaikki on hyvässä mallissa, vaikka laukka pilasikin kokonaiskilpailun.

Virijori, ohjastaja Jani Ruotsalainen: Luin nyt hieman väärin hevosta. Kiristä tuli nyt kenties liian pitkä, olisi pitänyt jäädä pidemmäksi aikaa selkäjuoksuun. Hevosta ei voi moittia, se suoritti kaikki matkat hyvin ja hienosti sijoittuen. Hienoa esittämistä läpi viikonlopun eikä askel painanut viimeisessä lähdössä.

Rikelme, valmentaja Juha Kortekallio:
Tämä laukka meni täysin kuskin piikkiin.

Vieskerin Valo, valmentaja Pertti Niveri:
Juoksunkuluista ja ajolinjoista jäi nyt hieman jossiteltavaa. Ori oli kuitenkin tosi hyvän tuntuinen ja lopussa saatiin kunnon kivanajoa. Yritimme kovasti kuroa Köppistä kiinni, mutta se pääsi nyt karkuun. Olen tosi tyytyväinen Vieskerin Valon suorituksiin kaikissa lähdöissä. Ori oli todella hyvä ja toinen sija on hieno suoritus. Ensi vuonna uudestaan!

Hullumies, valmentaja Seppo Sarkola: Aku (Ari Moilanen) jäi Köppisen kanssa meitä nyt prässäämään. Keula oli heille tarjolla, mutta Aku ei halunnut antaa minulle selkäjuoksua. Kaiken kaikkiaan hevonen on ollut tänä viikonloppuna ylihyvä. Tiesin sen olevan kunnossa, mutta silti nämä esityksen yllättivät minut. En uskonut ennakkoon, että taistelisimme näin hyvin kärkisijoista.


II OSAMATKA

Tammat

Saaga S, valmentaja Ilkka Pyysalo:
En halua tässä vaiheessa kommentoida.

Vislakka, ohjastaja Mika Forss:
Tänään tamma oli heti erilainen kuin eilen. Paljon notkeampi ja ravasi kovempaa. Ennustaisin, että viimeisellä osamatkalla on isompi vaihde päällä. Vislakka höllää helposti, kun muut eivät ole lähettyvillä ja siitä johtui että muut kuroivat eron kiinni. Ja lopussa kun toiset tulivat rinnalle kovaa, siinä tilanteessa se sitten luovutti. Ajoimme kokonaiskilpailusta, ei yksittäisen lähdön voitosta.

Oriit

Köppinen, ohjastaja Ari Moilanen:
Ajo ei mennyt nyt ihan nappiin. Pussissa olimme koko matkan ja oikein kunnolla säkissä. Toisaalta hevonen on nyt ainakin voimissaan kun päätösmatka koittaa ja se on etu meille. Nyt tuli tahtomattaan säästöjuoksu.

Camri, ohjastaja Tuomas Pakkanen: Hevosen ravi ei ole nyt kohdillaan. Ei ole normaalia hevoselle, että se laukkaa noin. Eikä hevonen laukkaa syyttä, etupäässä on nyt jotain sanomista. Yöllä koitettiin tehdä ihmeitä, laiteltiin kengitystä ja tervaa etusiin, mutta se ei toiminut odotetulla tavalla. En ole aivan varma olemmeko mukana viimeisellä matkalla.

Boker, ohjastaja Esa Holopainen:
Olen kyllä tyytyväinen, neljänsiä oltiin maalissa eikä se nyt ole niin huono sijoitus. Eroa tuli nyt hieman lisää kärkeen, mutta vielä olemme mukana kisassa. Pidän mahdollisena, että otetaan kenkiä pois viimeiselle matkalle. Pitää jutella ensin omistajien kanssa.

Vieskerin Valo, ohjastaja Pertti Niveri: lämmityksessä hevonen oli pelottavan hyvä, suorastaan superhieno. Muutin ajotaktiikkaani, koska hevonen oli niin hyväntutuinen ja lähdin ajoissa kiertämään eteenpäin. Lopussa oli vielä vähän varaa vaikka Virijori oli kirissä edellä, mutten pyytänyt hevoseltä enempää viimeistä matkaa ajatellen.  Tosi hyvillä mielin viimeiselle matkalle, lyödään mylly käyntiin ja yritetään kovalla matkavauhdilla pistää kirihevosille kampoihin.

I OSAMATKA


Tammat

Vislakka, ohjastaja Mika Forss: Tamma oli ihan ok. Sanoisin, että kahden ja puolen viikon starttiväli vähän näkyi tamman esityksessä. Mutta kyllä me taistossa ollaan mukana!

 

Vislakka, valmentaja Tomi Saarinen: Tamma oli tukkoinen, koska helteiden takia en ajanut sillä kovempaa. Mikan mukaan tamma olisi ravannut tuota vauhtia koko päivän, mutta yhtään kovempaa sillä ei tänään päässyt. 3100 m otetaan sitten kengät pois, ajetaan krovat ja tehdään uusi SE.

 

Yllin Kyllin, hoitaja Henna Halme: Teemun (Okkolin) mukaan laukka tuli, kun hevonen kolahdutti innostuksissaan päänsä lähtöauton puomiin. Tamma tuli hyvin lopun ja oli tosi hyvän tuntuinen. Laukka toki harmittaa, mutta kun tamman kunto on mallillaan ja saatiin mailille hyvä lähtöpaikka, niin hyvillä fiiliksillä suunnataan huomiseen!

 

Mokomani, valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen: Tämä näytti, että hevonen on kunnossa ja on huomenna varmasti vielä parempi. Avausstartti on tärkeä ja tämä osoitti että Mokomani on iskussa. Eikä sitä tänne asti lähdetä jos ei olisi.

 

Vaiva, ohjastaja Seppo Markkula: Vaiva oli nyt oma itsensä, se lähti hyvin liikkelle, joten alussa oltiin keulassa. Ajattelin kuitenkin huomista ja annoin keulan pois. Tamma lopetti hyvin ja uskon sen parantavan maililla huomenna, koska se on nopea startissa. Kaustisen-lähtö jätti kysymysmerkkejä, joten kyllä se oli pikku yllätys että Vaiva oli nyt näin hyvä.

 

Aino-Ilona, ohjastaja Arto Hammar: Tamma ravasi hyvin ja oli oikein pörhäkkä. Tämä startti vähän tasasi Aino-Ilonan paineita. Ajoinkin tarkoituksella sisäratajuoksun ja huomenna mennään maili samaan tyyliin. 3100 metriä on tamman paras matka.

Oriit

Camri, ohjastaja Tuomas Pakkanen: Ravissa on vikaa ja nyt on jotain sanomista, nyt pitää yöllä tehdä ihmeitä. Camri ei ravannut kunnolla, joten ajoin sen sisäradalle ja kannoin hevosen ravilla maaliin.

 

Virijori, ohjastaja Jani Ruotsalainen: Hevonen oli oikein hyvä. Vikassa kurvissa avasin korvat Virijorilta ja se tuli oikein hyvin. Koitetaan ottaa maili nyt varman päälle ja koitetaan pitää Moilasen Köppinen takana.

 

Köppinen, ohjastaja Ari Moilanen: Toisena oltiin maalissa ja ihan tasapäin tultiin Hullumiehen kanssa. Köppinen on nyt hyvässä vireessä. Huomenna ajetaan ensin maili ja sitten panostetaan päätösmatkalle. Toivotaan, että erot pysyvät pieninä ja sitten 3100 metrillä pistetään kaikki paukut peliin. Hyvällä mallilla ollaan tässä vaiheessa.

 

Rikelme, valmentaja Juha Kortekallio: Harri (Koivunen) sanoi ajon jälkeen hymyillen, että ei olla vielä kaukana. Hevonen oli hyvä, mutta nyt ei juoksunkulku ihan matsannut. Mikkelin laukka maksoi paljon ja mailille lähdetään takarivistä kauden hitaiden tulosten takia.


Rapin Aatos, valmentaja Jouni Miettinen: Ensimmäinen laukka tuli, kun Mika (Forss) joutui kääntäämään oritta sisäradalle päin. Toinen laukka johtui varmaankin siitä, että vauhti vain yltyi liian kovaksi.

 

Vieskerin Valo, valmentaja Pertti Niveri: Vieskerin Valo oli  oikein hyvä tänään. Kuninkuuskilpailun avausmatka otettiin varman päälle. Maili ajetaan vielä samalla tavalla ja sitten vikalla matkalla pistetään täydet peliin. Hyvillä fiiliksillä, olen tosi tyytyväinen Vieskerin Valoon.


 
kuninkuusravit pori2014 paivamaaralla

Tulosta sivu